Klima

Klima
Klima er et lille billedskønt fiskerleje neden for Tripiti. Stedet er kendt for sine unikke farverige fiskerhuse beliggende direkte i vandkanten. Flere af dem er hugget ind i klipperne.

Klima (Κλήμα) er et lille billedskønt fiskerleje neden for Tripiti 4 km nordvest for Adamas. Har du set billeder fra Milos, er der en stor sandsynlighed for, at det netop er Klima du har set. Klima er nemlig det mest fotograferede sted på Milos.

Stedet er kendt for sine unikke farverige fiskerhuse beliggende direkte i vandkanten. Flere af dem er hugget ind i klipperne.

Mange oplever Klima fra en bådtur, hvilket da også er meget smukt, men den lille by er også værd at besøge fra landsiden, hvor man kan komme helt tæt på de små fiskerhuse, tage en dukkert ved de små strande, eller hoppe i havet fra en af molerne.

Strande

Der er flere bademuligheder i Klima, men ingen regulære sandstrande. Det er mere små stræk med lidt sand hist og her samt badning fra molerne. Det gør det dog ikke mindre skønt – tværtimod.

Butikker

Der er ingen butikker i Klima.

Transport

Har man friske ben, kan man gå til Klima fra Adamas (4 km) eller Plaka (2 km). Det er en skøn tur, og på vejen kan man slå et smut forbi katakomberne og amfiteatret, der ligger tæt ved.

Ellers er eneste anden mulighed at komme i lejet bil eller på scooter. Der går ikke bus til Klima.

Overnatning og spisesteder

Der ligger et hotel med tilhørende restaurant i Klima, dog lidt oppe af bjergsiden. Enkelte af de små fikserhuse lejes også ud til turister, hvis man har lyst til at prøve noget helt særligt.

På pladsen bag stranden ligger en ny restaurant, hvor man kan få noget god mad samt noget koldt at drikke.

Læs mere om overnatning i Klima på vores side med tips til bookning af hotel og overnatning på Milos.