Overnatning på Milos

Hotel i Pollonia
Her kan du finde hjælp til at finde det rette overnatningssted på Milos. Vi har skrevet nogle gode tips og listet vores yndlingssteder.

Milos byder på rigtig mange overnatningssteder i alle kategorier. Typisk i form af mindre pensionater eller studios. Der findes kun enkelte større hoteller på Milos.

Det kan anbefales at bestille overnatningen hjemmefra – og gerne i god tid, da det kan være svært at få fingre i de gode steder, hvis man venter til sidste øjeblik. Vi bruger selv Booking.com, da de efter vores mening har det største udvalg til de bedste priser. Tidligere brugte vi en del tid på selv at opstøve små overnatningsteder, men det er alt for bøvlet og ikke besværet værd. Ved at benytte en side som Booking.com får man meget hurtigere et overblik over mulighederne både med hensyn til beliggenhed og pris.

Hvor er det bedst at bo på Milos?

På Milos er hovedparten af overnatningsstederne lokaliseret i enten Adamas, Pollonia eller Plaka. Derudover ligger der en del rundt omkring uden for byerne langs vandet. Specielt på sydkysten.

De fleste besøgende på Milos vælger at bo i Adamas, men vores favorit er Pollonia på nordøstkysten. Det er det af tre grunde: For det første er atmosfæren her mere oprindelig. For det andet er her mange interessante bademuligheder at vælge mellem. Sidst men ikke mindst synes vi at spisestederne her er bedre. Indrømmet, der sker ikke ret meget i Pollonia. Men det er præcis derfor, at stedet er så dejligt. Her er fred og ro og kælet lidt mere for den gode smag end i Adamas, hvor tingene kan blive ret hektiske.

Vi har også boet i Adamas, og det er ikke fordi, at det ikke er et dejligt sted. Der er også visse fordele ved at bo et sted, hvor mulighederne er flere og alt er helt tæt på.

Normalt prioriterer vi nærhed til vandet meget højt. Stranden skal bare ligge inden for gåafstand. Alligevel er Plaka et par km inde i landet også meget tiltalende. Den gamle del af byen er meget, meget smuk, og man kan få en udsigt der ikke findes andre steder på øen.

Selv gør vi det, at vi typisk bor to steder på øen på samme ferie. 4-5 dage hvert sted. På den måde bliver man ikke træt af mylderet i Adamas eller træt at den søvnige stemning i Pollonia. Vi får på den måde lidt af det hele.

Anbefalede overnatningsteder på Milos

Forud for vores ture til Milos – såvel som de andre græske øer vi har besøgt – bruger vi en del tid på at lede efter gode overnatningssteder. Vi læser anmeldelser, snakker med folk og sætter os ind i tingene. Uanset hvor meget vi gerne ville, kan vi af gode grunde ikke prøve dem alle af, så de nedenfor nævnte steder skal ikke opfattes som en endegyldig liste. Der er helt sikkert også mange andre gode muligheder for overnatning på Milos. Vi har valgt dem ud, vi selv har prøvet og kan stå inde for og suppleret med spændende steder, som vi har hørt skulle være gode, eller hvor vi har været på stedet og kender beliggenheden etc.

Find vores udvalgte overnatningsteder herunder. Vi har inddelt dem i tre områder, og samlet resten i kategorien “Andre hoteller”.

Adamas

Lagada Beach Hotel
Lagada Beach Hotel har en god beliggenhed direkte ned til Lagada-stranden i Adamas’ vestlige udkant i gåafstand fra havnen. Hotellet har 90 værelser omkring en gårdhave med en stor havvandspool. Link til booking.

Anemos Studios
Anemos er er lille familiedrevet sted med 6 værelser/ferielejligheder få hundrede meter fra havnen såvel som de to strande Lagada og Papakinou på hver side af byen. Link til booking.

Eleni Apartments
Her kan man få værelser med god udsigt over havet, da det ligger ganske tæt på Papakinou-stranden. Stedet ligger ca. 10 minutters gang uden for centrum. Fra 2-personers til familie-værelser/lejligheder indeholdende lille køkken og til rimelige priser. Link til booking.

Pollonia

Nefeli Sunset Studios
Det lille familiedrevne Nefeli Sunset Studios ligger direkte ud til vandet i Pollonia, og har som navnet siger en rigtig god udsigt til solnedgangen. Her er 12 smagfuldt indrettede værelser. Et virkelig godt sted, der kan anbefales. Her er en helt anden stemning og imødekommenhed end man finder på de store hoteller. Link til booking.

Hotel Delmar
Hotel Delmar ligger i centrum af Pollonia meget tæt på stranden. Her er 9 værelser der alle er indrettet smagfuldt og i traditionel stil, der er niveauer over, hvad man normalt oplever på de græske øer. Link til booking.

Apollon Rooms
Apollon Rooms ligger 200-300 m fra den store strand i Pollonia og har desuden adgang til en privat klippestrand samt swimmingpool. Hotellet ligger fint placeret helt ud til vandet og en lille klippevig. Link til booking.

Niki Savvas
Niki Savvas ligger direkte ned til vandet ved den vestvendte kyst i Pollonia. Her er otte flotte værelser med balkon, de fleste med havudsigt. Stedet er et godt valg for familier. Link til booking.

Iliopoulou Studios
Et lille og hyggeligt sted med have, der ligger i et fredeligt område omkring 200 m fra byen/stranden i Pollonia. Link til booking.

Plaka

Plaka Suites
Dette hotel ligger i den fine gamle by Plaka, der ligger højt placeret på Milos med ca. 2 km til den nærmeste strand. Hotellet er i den lidt dyre ende af mellem-skalaen, men det er til gengæld også et lækkert sted. Link til Booking.

Andre områder

Kavalieros Studios, Pachaina
Kavalieros Studios er et mindre hotel, der ligger lige ved en lille strand, Pachaina, vest for Pollonia. De har fine familieværelser med havudsigt. Det er et meget fredeligt sted, så stedet er velegnet, til dem der ønsker fredelig afslapning. Link til booking.

Milos Camping, Achivadolimni
Milos Camping ligger ned til en god strand i den sydlige ende af Adamas-bugten tæt på lufthavnen ca. 3 km fra Adamas. Her er overdækkede pladser til både campingvogne og telte. Pladsen fremstår meget organiseret med alle tænkelige faciliteter som swimmingpool, mini-marked, sanitet, restaurant, udlejning af telte mm. Vil man bo mere komfortabelt, er der også mulighed for at leje bungalows. Link til booking.

Flere hoteller på Milos

Du kan finde information og booke flere hoteller på Milos på Booking.com.

Siden er opdateret i marts 2018.