Rejsetidspunkt

Personer på badebro ved Pollonia
Sæsonen med godt vejr går fra maj til oktober. Vi har samlet en række tips og gode råd til hvornår det er bedst at tage på ferie på Milos.

Inden du begynder at arrangere din rejse til Milos, skal du selvfølgelig have fundet ud af, hvornår du vil afsted. Milos kan besøges hele året, men hvis du vil have badeferie går sæsonen, hvor vandet er 20 grader eller varmere, omtrent fra maj til oktober.

Højsæsonen på Milos går fra midten af juli og hele august med. Det er her de lokale fastlandsgrækere holder ferie på øerne. Umiddelbart er vores råd dog at undgå denne periode. Der er her overnatningen er dyrest, og her der er flest turister. Man kan spare en del penge ved at tage afsted i slutningen af juni eller starten af juli. Vejrmæssigt betyder det intet. Vejret er lige så godt i perioden inden højsæsonen sætter ind. Definitionen på hvad der er højsæson, er mere dikteret af hvornår skoleferien ligger i Grækenland end af vejret.

Man kan også tage afsted i september, hvor vejret også stadig er fint. Generelt får man mest ferie for pengene i disse perioder lige før eller lige efter højsæsonen.

Vil man afsted i højsæsonen, eksempelvis fordi det er her ens egen ferie ligger, skal man selvfølgelig bare gøre det. Man skal bare sørge for at være tidligt ude, når man skal finde overnatning, da der er mange om buddet.

Ydersæsonerne, det vil sige maj og oktober, er også en god mulighed. I begge perioder er vejret lidt mildere – men stadig som en god dansk sommer. Specielt i efteråret, efter en god lang sommer, har badevandet en rigtig god temperatur. I ydersæsonen kan man risikere enkelte gråvejrsdage i ny og næ og i sjældne tilfælde også en enkelt regnvejrsdag i starten af maj. Regn også med, at enkelte steder kan være lukket uden for højsæsonen. Vi har selv været afsted i slutningen af maj, og havde en rigtig fin ferie med godt strandvejr.

Hvis man går efter at finde det billigste rejsetidspunkt, bør man under alle omstændigheder rejse uden for skolernes ferier, da både flybilletterne og ophold er billigst på dette tidspunkt.

Da vi af erfaring ved, at vejret spiller en stor rolle for folks valg af rejsetidspunkt, har vi lavet en oversigt over klimaet på Milos, hvor du kan se hvor ofte det regner, hvor varm badevandet er i de forskellige måneder etc.