Spis godt på Milos

Spisested ved stranden i Pollonia
Vil du have god mad på Milos så hold dig fra steder, der serverer pizza. Gå i stedet efter et af de mange traditionelle spisesteder langs strandene eller i Plaka.

Traditionel græsk mad er en del af det sunde middelhavskøkken. Det er kendetegnet ved enkle retter lavet på friske råvarer. Rustik husmandskost, hvor smagen mere end udseendet er i fokus.

I Grækenland spiser man ikke forret, hovedret og dessert, som vi kender det. I stedet ynder grækerne at bestille flere fælles retter, som stilles midt på bordet om som man deles om. Retterne spises i den rækkefølge de kommer på bordet. Desserter bruger de ikke rigtigt. Bagværk og kager spises normalt et stykke tid før eller efter måltidet og ikke ved middagsbordet.

Hvis du ikke allerede kender til det græske køkken og den græske måde at spise på, har vi skrevet en god oversigt på Sifnosguide med tips til hvordan du gør, og hvordan du får det bedste ud af maden. I stedet for at gentage det hele her, henviser vi til artiklen der: Spis som grækerne og få den bedste madoplevelse (åbner i nyt vindue).

Gode spisesteder på Milos

Der er masser af gode traditionelle spisesteder på Milos. De bedste ligger i Plaka og Pollonia, mens spisestederne i Adamas er af mere svingende kvalitet. Det er også i Adamas man kan finde regulære turistfælder med kun ringe tilknytning til det lokale køkken.

Den generelle tommelfingerregel er at holde sig fra steder der severer international cafemad og pizza. De er for dårlige og bærer hverken præg af det græske eller, borset fra navnet, italienske køkken. Vil man have pizza fås de bedre i Italien (eller man kan bage dem selv). Skal det være fastfood er en souvlaki et meget bedre valg. I Adamas ligger et fremragende souvlaki-sted lige ved busholdepladsen. Det hedder Yankos og serverer god kvalitet til rigtig gode priser.

De mange tavernaer langs strande og i de små byer er typisk et mere sikkert valg. Kun sjældent bliver man skuffet, så melder sulten sig og kommer man fordi en lille taverna, behøver man ikke tænke sig om to gange. I Adamas er der enkelte undtagelser, hvor maden ikke lever op til omgivelserne.

Vi har specifikke forslag til spisesteder under vores omtale af de enkelte byer på Milos.

Mini-leksikon over græske retter

Hvis ikke du i forvejen kender så meget til det græske køkken, er her en lille oversigt over nogle af de mest anbefalelsesværdige græske retter.

Se oversigt over anbefalelsesværdige græske retter (fra Sifnosguide, åbner i nyt vindue).

Opskrifter på græsk mad

Leder du efter de bedste opskrifter på græsk mad, så finder du dem på GræskMad.dk